Scharrel rundvlees


WEBWINKEL

Prinsenkampvlees heeft een breed assortiment vlees, van budget tot exclusief vlees. Wij verkopen ons vlees los en in pakketten, zo heeft u de keuze. De pakketten verschillen tussen de 5 en 10 KG, ook hebben wij een 10 KG luxe-pakket.

 

De prijzen van de losse verkoop zijn per kilo.


Spaaractie!

Bij besteding van elke €10,- aan vlees ontvangt u een spaartegoed van €0,50 voor besteding aan een Opinel mes. Bekijk hier onze spaaractie.



KWALITEIT

De kudde van Landgoed de Prinsenkamp scharrelt 365 dagen per jaar in de natuur rond. De kalveren van de kudde lopen tot wel een jaar bij hun moeder en de runderen zijn hun hele leven lang vrij van antibiotica en andere medicatie. Ook laten wij het vlees na het inpakken 6 weken rijpen. Hierdoor is het vlees van uitstekende kwaliteit!



snelkeuzemenu

10 kg pakket
€ 137,50 2
5 kg pakket
€ 69,50 2
Bavette
€ 23,95 2
Bieflappen
€ 28,75 2
Bitterballen*
€ 24,95 2
Bloemstuk
€ 19,80 2
Entrecote
€ 26,50 2
Ezel
€ 19,95 2
Hamburgers
€ 17,40 2
Klapstuk*
€ 12,90 2
Koetsierstuk*
€ 12,90 2
Kogelbiefstuk
€ 38,50 2
Longhaas*
€ 20,50 2
Ossenhaas
€ 54,00 2
Rib eye
€ 26,50 2
Riblappen
€ 18,60 € 13,00 2
Ribstuk*
€ 19,80 2
Rollade
€ 22,60 2
Rosbief
€ 23,95 2
Runder gehakt
€ 10,75 2
Runder nier
€ 11,50 2
Runder poulet*
€ 17,40 € 9,70 2
Runder tong
€ 11,40 2
Schenkel
€ 11,40 2
Staartstuk
€ 23,95 2
Sukadelappen
€ 18,60 2
Verse worst
€ 33,50 € 23,45 2

Pakketten

5 kg pakket

Dit pakket bestaat uit een mooie selectie van ons vlees. Bij dit pakket krijgt u ook nog twee gratis gehaktmixen van Verstegen naar keuze.

 

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert.

 

Spaaractie

Bij besteding van elke €10,- aan vlees ontvangt u een spaartegoed van €0,50 voor de besteding aan een Opinel mes. Bekijk onze spaaractie, hier. En bekijk hier onze Opinel messen.

€ 69,50

  • Beschikbaar

10 kg pakket

In vergelijking met het het 5 kg pakket heeft u in dit pakket een ruimere selectie van alle verschillende soorten vlees uit ons assortiment. Bij dit pakket krijgt u drie gehaktmixen van Verstegen naar keuze.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert. Bij het ophalen van het natuurvleespakket kunnen in overleg delen worden gewisseld

 

Bij aankoop van een 10 KG PAKKET ontvangt u een fles Salentein Barrel Selection t.w.v. €14,95 gratis!

 

Spaaractie

Bij besteding van elke €10,- aan vlees ontvangt u een spaartegoed van €0,50 voor de besteding aan een Opinel mes. Bekijk onze spaaractie, hier. En bekijk hier onze Opinel messen.

€ 137,50

  • Beperkt beschikbaar

10 kg luxe-pakket

In dit luxe-pakket zit net als in het standaard 10KG pakket een ruime selectie van alle verschillende soorten vlees uit ons assortiment en aanvullen o.a. de luxere vleesproducten zoals:

  • Ossenhaas;
  • Entrecote; en
  • Rib eye

Bij dit pakket krijgt u 3 gratis gehaktmixen naar keuze.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert.

 

Bij aankoop van een 10 KG LUXE-PAKKET ontvangt u een fles Montes Folly t.w.v. €60,75 gratis. 

 

MONTES FOLLY 'THE WILDEST WINE FROM APALTA VALLEY, CHILE' 
Zo luidt de prikkelende slogan van de Montes Folly Syrah. En dat is niet zonder reden, want Montes zet hiermee deze icoonwijn in de kijker.

Montes Folly Syrah is een absolute topwijn! Aardig is dat de naam "Folly" slaat op het feit dat andere wijnproducenten, Aurelio Montes voor "gek" verklaarden dat hij zo hoog ging aanplanten. Dat hij een visionair is met een goed oog voor de mogelijkheden voor topkwaliteit, blijkt wel uit het resultaat. Namelijk van 100% Syrahdruiven een icoonwijn maken met werelwijde erkenning. Montes Folly Syrah is e
en volle, robijnrode wijn met een licht pepertje en veel fruit. In de smaak overheerst zwart fruit, zwarte bessen en rijpe pruimen. Op de achtergrond geeft de wijn een rokerige impressie en tonen van adelijk wild, dat zo typisch is voor Syrah. De wijn is vlezig en mooi van structuur met veloursachtige tannines. Zijn zeer stevige stijl en langgerekte finale heeft de wijn mede te danken aan zijn 18 maanden lange lagering op Franse eiken vaten. Serveer deze grootse wijn bij grootse vlees- en wildgerechten. Aanbevolen wordt om de wijn vooraf te decanteren. Opleggen van de Montes Folly kan tot zeker 8 jaar na oogstjaar. 

 

Spaaractie

Bij besteding van elke €10,- aan vlees ontvangt u een spaartegoed van €0,50 voor de besteding aan een Opinel mes. Bekijk onze spaaractie, hier. En bekijk hier onze Opinel messen.

€ 159,50

  • Beschikbaar

Losse verkoop

Onderstaande prijzen zijn prijzen per kg. Wij doen dit omdat de prijzen bij ons per kg in onze bestanden staan, dit staat ook in de weegschaal. De weegschaal kan hiermee de prijs per gram berekenen. Wilt u de precieze prijs weten of overige informatie over het vlees, dan kunt u ons altijd een mail sturen. Klik hier.

 

De producten met een sterretje (*) zijn alleen op bestelling leverbaar, wilt u dit product bestellen, neem dan contact met ons op.

Bavette

De bavette is de dikke rand vlees die in de vang van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. Vroeger sneden de slagers het vlees vaak door de doorregen runderlappen of gebruikten het voor poulet of gehakt, maar bij de echte voor het vlees gefokte runderen is de bavette botermals en wordt het gebruikt in de lekkerste gerechten. Het vlees moet schuin op de draad gesneden worden.

Prijs per KG

€ 23,95

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Bieflappen

De bieflap is een mals lapje dat is gesneden van de delen die net niet mals genoeg zijn om voor biefstuk door te gaan. De lappen kunnen zowel gaar als rood gegeten worden, afhankelijk van de kwaliteit van het vleesdeel waarvan ze gesneden zijn. Karakteristiek van deze vleesproducten is de relatief korte bereidingstijd.

Prijs per KG

€ 28,75

  • 1 kg
  • Beschikbaar

Bitterballen*

Heerlijk zelfgemaakte bitterballen van ons eigen rundvlees. Eerlijke bitterballen met veel vlees, echte natuurlijke bitterballen.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

€ 24,95

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Bloemstuk

Bloemstuk is een stuk vlees met een lange nerf dat afkomstig is van de schouder. Zeer goed toe te passen in allerlei Oud-Hollandse recepten. Iets minder vet dan een borstlap. Leent zich uitstekend voor langzaam gegaarde schotels.

Prijs per KG

€ 19,80

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Cote de Boeuf*

De cote de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecote is gemaakt) en de hals. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt. Een cote de boeuf laat zich gemakkelijk bereiden op een barbecue: even kort grillen en klaar is het. Met een heerlijk glas rode wijn erbij kan de avond helemaal niet meer stuk!

 

Alleen op bestelling leverbaar!

Prijs per KG

€ 23,50

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Entrecote

Bij de lapjes wordt het aanwezige vet aan het vlees gelaten en meegebakken want dat komt de smaak ten goede. Entrecote wordt bij voorkeur rosé gegeten. Wanneer je niet van vet houdt snijd dat dan pas weg na het bakken!

Prijs per KG

€ 26,50

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Ezel

De ezel komt uit de lies van het rund. Donker van kleur, met een duidelijk zichtbare draad en een lichte vetdooradering. Het ezeltje is gemakkelijk te bereiden. Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd. Mogelijk heet het 'ezeltje' omdat iedere ezel het kan maken.

Het ezeltje leent zich verder voor bereiding op de barbecue of in de rookoven. En het combineert goed met klassieke Europese en exotische smaken.

€ 19,95

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Gewone Biefstuk

De traditionele gewone biefstuk is vetloos en vooral heel mals en sappig. Het vlees kan van binnen heel goed rauw blijven. Rauwe biefstuk heeft een rode kleur, iets doorbakken biefstuk heeft een roze kleur.

Prijs per KG

€ 23,40

  • 1 kg
  • Beschikbaar

Hamburgers

Hamburgers worden niet gemaakt van de biefstukdelen maar meer van de wat doorregen delen van de voorkant van het rund. Het vet en meegemalen bindweefsel geeft wel extra smaak aan deze lekkernij die met name tussen een broodje en op de barbecue zeer geliefd is. Het vlees is niet zo mager als een tartaartje want dan wordt het product veel te droog. De originele hamburger wordt net als biefstuk naar wens van de eter gebakken. Rood, rosé of doorbakken.

Prijs per KG

€ 17,40

  • 1 kg
  • Beschikbaar

Jodenhaas (diamanthaas)*

Dit stukje vlees komt uit de schouder en lijkt qua model heel veel op de ossenhaas die uit het achterste deel van een rund komt. Het vlees is van een echte vleeskoe botermals.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

 

Prijs per KG

€ 23,40

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Klapstuk*

Dit stuk vlees wordt eveneens van de borst gesneden. Het bevat veel bindweefsel en is zeker niet mager, maar juist daardoor krijgt het vlees zijn specifieke smaak. Klapstuk wordt gebruikt in de soep, maar is het meest bekend vanwege de hutspot die erbij gegeten wordt. Hollandser kan haast niet.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

Prijs per KG

€ 12,90

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Koetsierstuk*

Het eerste stuk van de dunne lende, gezien vanaf de achterbout van het rund. Op deze plaats wordt de dunne lende door de slager van de achterbout gescheiden. Daardoor blijft het puntje van de dikke lende als een soort dekseltje (koetsier) op het eerste deel van de dunne lende zitten. Een botermals stuk vlees dat het goede van de dikke en de dunne lende biedt.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

Prijs per KG

€ 12,90

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Kogelbiefstuk

Dit zijn kleine stukken rond vlees die net even malser zijn dan de gewone biefstuk. De structuur is net als de Hollandse biefstuk wat vaster dan die van de haasbiefstuk. Wordt ook gebruikt voor carpaccio.

Prijs per KG

€ 38,50

  • 1 kg
  • Beperkt beschikbaar

Longhaas*

Het stuk vlees ziet er niet echt mooi uit en is met vet dooraderd, maar het heeft een geweldige malsheid en een heerlijke smaak. Andere benamingen zijn beenhouwersbiefstuk en karweivlees, omdat de slachters dit betrekkelijk kleine stukje vlees (er zit circa één kilo aan een rund) mochten houden als (extra) vergoeding voor hun werk.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

Prijs per KG

€ 20,50

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Magere Runderlappen

Magere runderlappen zijn voornamelijk gesneden uit de dikke delen van de runderschouder. Het vlees heeft een relatief korte bereidingstijd. De lappen zijn ook aan het stuk verkrijgbaar onder de benaming braadstuk. Uiteraard neemt de bereiding dan wat meer tijd in beslag. Dat kan varieren van 90 to 120 minuten. Vraag de slager naar de juiste tijd.

Prijs per KG
€ 40,00

€ 28,00

  • 1 kg
  • Beschikbaar

Ossenhaas

De ossenhaas is het duurste stuk vlees van een rund. Het gewicht is afhankelijk van het soort slachtdier en varieert van krap 3 tot 5 kilo. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden, maar wordt over het algemeen verwerkt tot verschillende soorten haasbiefstukken. Wanneer het vlees in zijn geheel gebraden wordt dan wordt het vaak volgestoken (gepikeerd) met reepjes vers vet spek. Ook kan het spek in de lengte door het vlees worden geregen, het zogenaamde larderen. Daardoor blijft het vlees binnenin een stuk sappiger. Hele ossenhazen worden veelal in de oven gebakken.

Prijs per KG

€ 54,00

  • 1 kg
  • Beperkt beschikbaar

Rib eye

De rib eye steak is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib eye steak wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund en zit van aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende. Dit heeft ermee te maken dat de voorkant van het rund minder gespierd heeft. Hoe minder bindweefsel (dat bij spieren aanwezig is), hoe malser het vlees. Rib eye steaks hebben een duidelijke vetstructuur. Dit zorgt voor een diepere smaak.

Prijs per KG

€ 26,50

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Riblappen

Riblappen zijn van alle stooflappen de meest malse. Wanneer je het lang stooft dan ontstaat het zogenaamde draadjesvlees. Let wel, al te lang braden betekent droog en minder smakelijk vlees.

Prijs per KG
€ 18,60

€ 13,00

  • 1 kg
  • Beschikbaar

Ribstuk*

Vooral van de fijne rib worden grotere stukken gesneden die het heel goed doen op de barbecue of in de stoofpan. Dat kan alleen wanneer het ribstuk is gesneden van de betere en malsere vleessoorten. Het stuk heeft veel tijd nodig maar eenmaal gaar een culinaire belevenis van de eerste orde.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

Prijs per KG

€ 19,80

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Rollade

De mooiste magere runderrollades maakt de slager van de fijne rib en van de deksel van de bovenbil. Daar zit wel veel werk aan want de plaat is rondom bedekt met dunne vliesjes en strookjes vet. Wanneer deze verwijderd zijn wordt het vlees aan de binnenkant gekruid en gezouten waarna het vlees stevig opgeknoopt wordt tot een rollade.

Prijs per KG

€ 22,60

  • 1 kg
  • Beperkt beschikbaar

Rosbief

Rosbief wordt bij uitstek rood gegeten en bestaat altijd uit een groot stuk vlees. Wanneer er een randje vet aan zit bak dat dan gewoon mee en verwijder het na het bakken dat komt de smaak ten goede. Snijd rosbief altijd 'dwars op de draad in heel dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai.

Prijs per KG

€ 23,95

  • 1 kg
  • Beperkt beschikbaar

Runder gehakt

Rundergehakt heeft een veel minder sappige structuur dan half om half gehakt waaraan varkensvlees is toegevoegd. Het is daardoor sneller droog. Mager rundergehakt bevat maximaal 15% vet (wettelijk geregeld).Mooie ronde gehaktballen zien er goed uit maar bedenk wel dat plattere schijven gemakkelijker bakken. Gehakt wordt vaak met brood aangemaakt. Maak dat brood dan wel eerst een beetje vochtig anders wordt er teveel vocht van het vlees overgenomen en dat beïnvloedt de 'beet' nadelig.

Prijs per KG nu per 2KG

€ 10,75

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Runder hart

In Nederland wordt een runderhart meestal gebruikt als hondenvoer. Jammer want het vlees is heel geschikt om een krachtige bouillon van te trekken. In verschillende buitenlandse keukens wordt hart wel gebruikt. Het vlees wordt dan ontdaan van de hardere delen en gestoofd.

Prijs per KG

€ 9,95

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Runder lever

Orgaanvlees dat vroeger bij voorkeur werd gebakken en gegeten als remedie tegen bloedarmoede. Runderlever mag niet te hard en te lang gebakken worden anders wordt het vrij droog. De lever wordt daarom vaak doorregen met repen vers vet spek. Tegenwoordig wordt runderlever alleen nog als broodbeleg verkocht. Runderlever vormt samen met gekookt pekelvlees de originele Amsterdamse basis voor een broodje 'half om'.

Prijs per KG

€ 9,00

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Runder nier

De rundernier weegt circa 700 gram en kan op verschillende manier worden gebruikt. De nier van oudere dieren kan niet worden gebruikt vanwege de aanwezige urinegeur. Verwijder allereerst de restanten vliezen en vet aan de onderkant. Daarna wordt de nier in veel gevallen eerst geblancheerd. Nieren kun je bakken, stoven en koken. Ze kunnen eveneens verwerkt worden tot ragout en andere speciale gerechten.

Prijs per KG

€ 11,50

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Runder poulet*

Het vlees voor poulet is over het algemeen magerder en fijner van draad* dan voor de hachee. Het wordt nagenoeg van dezelfde stukken gesneden. Ook wordt er wel mager vlees van de nek voor gebruikt. Poulet is niet alleen geschikt voor een mooie bouillon , maar kan ook gebruikt worden voor goulash, ragouts voor kroketten en bitterballen en voor ovenschotels.

 

Alleen op bestelling leverbaar!

 

Prijs per KG
€ 17,40

€ 9,70

  • 1 kg
  • Beschikbaar

Runder tong

De rundertong weegt ongeveer 2 kilo. In Nederland wordt de tong hoofdzakelijk als vleeswaar gegeten. In het buitenland en met name Frankrijk is het een delicatesse die ook als hoofdmaaltijd gegeten wordt. Wrijf de tong voor het koken stevig in met zout en laat hem na het koken even liggen dan laat het harde vel zich gemakkelijk verwijderen.

Prijs per KG

€ 11,40

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Huisgemaakte Rundervinken

Gehakt dat speciaal gekruid is voor de rundervinken hebben we omhuld met dungesneden plakjes rosbief.

Een rundervink is een rolletje rundergehakt omwikkeld met rosbieflapje. Dit wordt zo in de boter of olie gebraden in een koekenpan en als vlees bij de lunch of de avondmaaltijd gegeten. Het is belangrijk dat het braden op niet te hoog vuur gebeurt, anders is het rundvlees aangebrand voordat het gehakt gaar is. De rundervink is een van de meest gegeten vleesproducten in Nederland.

 

 

Prijs per KG

€ 21,30

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Schenkel

Een plak schenkel bestaat uit soepvlees en een mergpijpje. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. De aanwezige geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken.

Prijs per KG

€ 11,40

  • 1 kg
  • Beperkt beschikbaar

Staartstuk

Mals rundvlees dat qua malsheid ligt tussen de rosbief en de dikke lende. Een goed staartstuk heeft altijd een dun laagje vet aan de onderkant. Laat het vlees voor het overgrote deel op deze zijde braden voor het mooiste resultaat. Bereid het vlees op de zelfde manier als rosbief.

Prijs per KG

€ 23,95

  • 1 kg
  • Uitverkocht

Sukadelappen

Door dit stuk vlees, dat afkomstig is uit de runder-schouder loopt een platte pees. Na het stoven is deze pees helemaal zacht en gaar en lijkt op sukade. Vandaar de naam . De gegaarde pees kan gewoon gegeten worden.

Prijs per KG

€ 18,60

  • 1 kg
  • Beperkt beschikbaar

Verse worst

De verse worsten worden gemaakt van mager rundvlees dat lekker is gekruid. Met het deeg wordt een varkensdarm gevuld, waarna de worsten worden afgedraaid tot stukjes van 100 tot 125 gram. Wanneer je de worsten voor het bakken enkele tellen in heet water legt dan wordt de darm wat steviger. Droog de worsten vervolgens af en bak ze. Door de behandeling zullen ze minder snel knappen.

Prijs per KG
€ 33,50

€ 23,45

  • 1 kg
  • Beschikbaar