NEWS! DRY AGED VLEES


Wat is dry aging?

Wij hebben ons dry aged vlees 3 weken de tijd gegeven om het te laten rijpen. Eerst wordt het vlees in een goede omgeving gehangen waar het vervolgens droogt. Al het vocht onttrekt, waardoor het vlees geconcentreerder wordt, en er ontstaat een dikke zwarte korst. In deze zwarte korst zitten allerlei bacteriën die daar ook in blijven. Wat we dus doen is die zwarte korst verwijderen en het gehele proces breekt het spierweefsel langzaam af waardoor het vlees malser wordt. Zo blijft er een heerlijk smaakvol en mooi stukje vlees achter. 

 

Is droog rijpen ouderwets?

Droog rijpen is een eeuwenoude techniek. dus ja het is ouderwets als je hem zo bekijkt. Echter is het nog altijd een zeer goede techniek om toe te passen. 

 

En geloof ons, het verschil wordt geproefd!

Dry aged rib eye

Rib eye of rib-eye steak is rundvlees afkomstig van de rib van een rund, maar zonder het bot. Het wordt gezien als een soort biefstuk, maar het vlees is gemarmerd met vet. Soms bevat een rib eye een relatief groot stuk vet. Het Franse woord entrecote betekent letterlijk tussen de ribben.

Mooi zacht vlees met in het midden een "oog" van vet dat smelt bij de bereiding. Als je rundvlees laat rijpen worden smaken intenser. Zeker een rib eye krijgt een fantastische smaak als je deze laat rijpen. 

€ 21,80

€ 50,00 / kg
  • 0,43 kg
  • Uitverkocht

Dry aged picanha

Dry aged picaha oftewel het staartstuk. Het is jammergenoeg een relatief onbekend stukje vlees. De laatste tijd wordt het wel steeds bekender in Nederland en terecht, want de Picanha is een heerlijk stukje vlees met veel smaak. En door het dry aged de laten rijpen komt dit helemaal ten goede. 

€ 37,76

€ 31,95 / kg
  • 1,18 kg
  • Uitverkocht

Dry aged entrecote

De Dry-Aged Entrecote is een feest voor op de BBQ! Dit overheerlijke stuk vlees heeft drie weken gerijpt. Hierdoor is er een unieke smaak ontdekt. De entrecôte is vol van smaak en heeft een prachtige dieprode kleur. Door het lange rijpingsproces is er een zeer aangename malsheid ontstaan.

De entrecôte is een stuk vlees uit de dunne lende van het rund en beschikt over een klein vetrandje. Dit vetrandje zorgt overigens voor de smaak. Uiteraard kan de entrecote ook op vele andere wijzen worden genuttigd. 

€ 12,58

€ 48,00 / kg
  • 0,26 kg
  • Uitverkocht