Opinel messen


SnelkeuzemenuDoos les essentiel 112-113-114-115

Les Essentiels messenset van Opinel bestaat uit 4 verschillende keukenmessen met een blanken houten heft. In de set vind je de Couteau d'Office 112, Couteau Cranté 113, Couteau à Légumes 114 en Éplucheur à Légumes 115. De 112 is een schilmes, ideaal voor het snijden van fruit en groentes. Met het gekartelde mes 113 snijd je eenvoudig tomaten, gekookte eieren en worstjes. De ronding in het snijvlak van het groentemes 114 maakt hem uitstekend geschikt om jonge groentes te bereiden en daarbij zoveel mogelijk vitamines te behouden. Met de 115 schil je binnen no time fruit en groentes, zowel voor links- als rechtshandigen.

€ 41,00

 • Uitverkocht

Woodenbox 10 stainless steel knives

Woodenbox 10 stainless steel knives

Een houten doos met daarin 10 verschillende handvatten voor het mes.

€ 137,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No4 stainless steel "naturel"

Met een blad van 5 centimeter is het nog steeds een klein mes, maar het functioneert verder allemaal goed. Klein maar degelijk mesje.

€ 9,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No6 stainless steel "naturel"

Het Opinel Stainless Steel No. 6 zakmes is het eerste zakmes uit de Stainless Steel serie die voorzien is van het bekende Virobloc  systeem. Dankzij de bladlengte van 7 centimeter is dit een prettig en compact zakmes dat overal mee naar toe genomen kan worden. Het blad is gemaakt van roestvast Sandvik staal en blijft daardoor zeer lang mooi en scherp.

€ 12,10

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No7 stainless steel "naturel"

Opinel Stainless Steel No. 7 zakmes is een mooi midden formaat zakmes met een bladlengte van 8 centimeter. Dankzij deze lengte is het mes goed hanteerbaar en geschikt voor allerlei klussen. Zijn mes voor op de camping, scouting, bbq of tijdens het klussen. Dankzij het bekende Virobloc kan het mes nooit ongewenst inklappen. Wel zo prettig, wel zo veilig! Het roestvast Sandvik 12c27 stalen blad blijft lang mooi en scherp.

€ 12,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No8 stainless steel "naturel"

Het Opinel Stainless Steel No. 8 zakmes is een prettig zakmes van het meest verkochte formaat. Dankzij een lengte van 8.5 centimeter (blad) is dit mes klein genoeg om lekker compact te zijn waardoor het makkelijk te dragen is, en groot genoeg om de meeste klussen aan te kunnen. Het mes is uiteraard voorzien van de Virobloc vergrendeling waardoor het mes nooit ongewenst in kan klappen. Zeer goed mes voor allerlei doeleinden en voorkomende werkzaamheden. Het blad is gemaakt van roestvast Sandvik 12c27 staal en blijf lang mooi en scherp en behoeft geen speciaal onderhoud.

€ 12,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No9 stainless steel "naturel"

Het Opinel Stainless Steel No 9 zakmes is een zeer prettig zakmes dat goed in de hand ligt. Het blad van 9 centimeter is net één slagje groter dan gemiddeld. Daardoor ligt het mes ook fijn in de hand bij mensen met wat grotere handen, terwijl de lengte van het blad niet al te groot wordt. Fijn en degelijk mes wat te gebruiken is voor allerlei toepassingen en bij allerlei werkzaamheden. Of je nu gaat tuinieren of kamperen, dit mes gaat graag met je mee. Voorzien van het bekende Virobloc stysteem waardoor het mes niet ongewenst in kan klappen.

€ 13,60

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No10 stainless steel "naturel"

Het Opinel Stainless Steel No 10 zakmes is het op één na grootste mes uit de Stainless Steel serie Opinel messen. Dit mes heeft een blad van 10 centimeter en is daardoor geschikt voor de wat grotere klussen. Dankzij zijn lengte draag dit mes wat minder prettig in de broekzak en adviseren wij dit mes in een holster te dragen. Verder is dit mes geschikt voor allerlei werkzaamheden en voor gebruik op de camping tot aan de bbq en alles er tussen. Dankzij het Virobloc systeem kan het mest nooit ongewenst inklappen. Het blad van roestvast Sandvik staal blijft lang mooi en scherp!

€ 17,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No12 stainless steel "naturel"

Het aller grootste zakmes uit de Opinel Stainless Steel serie. Dit mes is geschikt voor de grotere klussen en snijwerkzaamheden. Het blad is 12 centimeter lang en daardoor is dit echt een flink zakmes. Minder goed geschikt voor het dragen in de broekzak. Daar is dit mes eigenlijk net iets te groot voor. Wij adviseren u dit mes in een holster te dragen. Verder echt een topmes voor iemand die een wat groter mes zoekt. Dankzij de Virobloc kan dit mes niet ongewenst inklappen. Wel zo veilig. Het blad is gemaakt van roestvast Sandvik staal en blijft lang scherp en mooi.

€ 21,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Woodenbox 10 carbon steel knives

Woodenbox 10 carbon steel knives

Dit is een houtenbox met verschillende handvatten voor het mes.

€ 123,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No02 carbone "naturel

Het kleinste mes uit de Opinel Carbon Serie. Het Opinel Carbon No 2. zakmes is gemaakt uit degelijk carbonstaal. Dankzij het gebruik van gehard carbonstaal zal dit zakmes niet snel breken en kun je het ook prima zelf slijpen. Het blad van dit mes is slechts 3.5 cm lang en daarom ook niet voorzien van een vergrendeling. Leuk mes voor kleine klusjes zoals het openen van brieven en het snijden van kleine dingetjes.

€ 8,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No03 carbone "naturel"

Het op één na kleinste zakmes van Opinel.  Met een bladlengte van slechts 4 cm is dit mes prima geschikt voor de kleinere klusjes in en om het huis, het openen van brieven of voor bijvoorbeeld het snijden van fruit.  Omdat ik mes dermate klein is, is de Opinel Carbon No 3. niet voorzien van een vergrendeling.

€ 8,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No04 carbone "naturel"

Leuk zakmes van Opinel voor de kleinere klusjes. Met een bladlengte van slechts 5 centimeter is de mes relatief klein. Daarom is het vooral geschikt voor de kleine klusjes zoals het openen van brieven, snijden van fruit of gewoon als leuk relatiegeschenk. Vanwege het kleine formaat is het Opinel Carbon No 4 zakmes niet voorzien van een vergrendeling.

€ 8,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No05 carbone "naturel"

Het grootste Opinel mes onder de kleintjes. En daarmee bedoelen we de serie messen onder de 7 centimeter die niet voorzien zijn een vergrendeling. Goed zakmes voor een goede prijs dat met name geschikt is voor de kleinere klusjes in en om het huis.  Voorzien van een blad van 6 centimeter.

€ 8,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No06 carbone "naturel"

Het Opinel Carbon No. 6 zakmes is een van de populaire messen van Opinel en is het kleinste formaat mes dat is voorzien van de Virobloc vergrendeling. Dankzij deze vergrendeling kan het mes nooit per ongeluk inklappen. Verder gewoon een goed mes van een wat kleiner formaat dat geschikt is voor allerhande werkzaamheden. het blad van 7 centimeter is gemaakt van gehard carbonstaal dat lang scherp blijft maar ook goed te slijpen is.

€ 10,40

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No07 carbone "naturel"

Het Opinel Carbon No 7. zakmes is een van de meest allround zakmessen uit de Opinel Carbon serie. Dankzij de bladlengte van 8 centimeter is de mes zeer goed hanteerbaar en te dragen in de broekzak. Zeer geschikt voor allerhande werkzaamheden, het snijden van voedsel of gewoon voor de hobby. Hoewel het Opinel Carbon No 7. zakmes oorspronkelijk is ontworpen voor boeren.

€ 10,80

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No08 carbone "naturel"

Het Opinel Carbon No 8. zakmes is een prettig zakmes met een bladlengte van 8.5 centimeter. Hierdoor is het mes aan de ene kant compact maar aan de andere kant groot genoeg om er fatsoenlijk mee te kunnen werken en snijden. Dankzij het Virobloc systeem kan het mes nooit ongewenst inklappen tijdens het gebruik. Simpel, doeltreffend maar bovenal veilig. Het blad van Carbonstaal is vlijmscherp, hard en kan later prima zelf worden bijgeslepen. In tegenstelling tot Inox, is carbonstaal keihard maar kan het minder goed tegen vocht. Maakt u dit mes na gebruik netjes droog? Dan zult u er een leven lang plezier van hebben.

€ 11,10

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No09 carbone "naturel"

Het Opinel Carbon No 9. zakmes is een populair zakmes uit de Opinel serie met een lengte van 9 centimeter. Door deze lengte is het mes net één kleiner slagje groter dan gemiddeld. Hierdoor zeer geliefd voor wat zwaarder gebruik. Dit mes ligt gewoon goed en degelijk in de hand. Dankzij de Virobloc vergrendeling kan dit mes nooit ongewenst inklappen. Wel zo veilig. Het mes is gemaakt van koolstofstaal wat zeer hard is maar in tegenstelling tot Inox wat minder goed tegen vocht kan. Voordeel is dat dit mes later prima zelf bij te slijpen is. Berg je dit mes netjes droog op, dan gaat dit mes een leven lang mee!

€ 12,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No10 carbone "naturel"

Het Opinel Carbon No. 10 zakmes is het op één na grootste mes uit de serie koolstofstalen messen. Met zijn lengte van 10 centimeter is dit mes groter dan gemiddeld en daardoor beter geschikt voor de wat grotere klussen of voor de eigenaar met wat grotere handen dan gemiddeld. Een heel fijn mes dat geschikt is voor allerhande werkzaamheden in goed betaalbaar is! Dit mes is gemaakt van carbonstaal (koolstofstaal). Koolstofstalen messen zijn vlijmscherp en blijven ook lang scherp. Na verloop van tijd kan je ze prima zelf bijslijpen. Koolstofstaal kan wat minder goed tegen vocht en kan verkleuren. Maak je dit mes na gebruik netjes schoon en droog? Dan heb je er een leven lang plezier van!

€ 15,60

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Zakmes No12 carbone "naturel"

Het allergrootste Opinel mes uit de Carbon serie. Met een bladlengte van 12 centimeter is dit gewoon een groot mes voor de wat grotere klussen en/of zwaardere werkzaamheden. Ondanks het formaat ligt het mes goed in de hand en is er prima mee te werken. Voor de in de broekzak is het wat groot en adviseren wij een holster. Het Opinel Carbon No 12. zakmes is gemaakt van carbonstaal. Hierdoor blijft het mes lang scherp en zal het niet snel beschadigen. Na verloop van tijd is het mes eenvoudig zelf bij te slijpen. Carbonstaal kan minder goed tegen vocht en kan iets verkleuren. Door het mes na gebruik droog en schoon op te bergen, gaat dit mes een leven lang mee.

€ 19,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Tuinmes in beuk No8 Opinel

Het Opinel zakmes met houten handvat. Oorspronkelijk voor boeren gemaakt in 1890 door Joseph Opinel. Het Opinel zakmes is een beroemd, maar toch heel goedkoop zakmes voor dagelijks gebruik.Te verkrijgen van heel klein tot behoorlijk groot.

De grotere modellen zijn voorzien van de simpele maar doeltreffende Virobloc-vergrendeling. Dit wordt gevormd door de ring die rondom het scharnierpunt gedraaid kan worden. Hierdoor wordt het lemmet geblokkeerd. Een klassieker in de ware zin des woords.

Eigenschappen

Lengte lemmet: 8,5 cm

Totale lengte: 19,5 cm

Gewicht: 45 g

Staal: Sandvik 12C27

Virobloc-vergrendeling: ja

€ 13,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Blister snoei-enten mes

Het snoeimes van Opinel is ideaal om tijdens uw hobby of werk bij u te hebben. Het gladde lemmet uit hoogwaardig koolstofstaal blijft zeer langs scherp. Het heft is gemaakt uit massief frans hardhout en bevat geen springveer.

Dankzij het virobloc systeem blijft het lemmet stevig op zijn plek in zowel open als gesloten positie. Ideaal dus om altijd bij u te dragen.

€ 20,00

 • Uitverkocht

Blister tuinmes No8 beukenhout

Het tijdsloze zakmes van Opinel is een essentieel gereedschap voor de Doe-Het-Zelver, of the nou voor kamperen, picknicken of gewoon in de keuken wordt gebruikt. Het zakmes is licht van gewicht, waardoor het lekker in de hand ligt. Daarnaast heeft hij een makkelijke virobloc vergrendeling en een glad lemmet gemaakt van carbonstaal, een staalsoort die makkelijker scherp te houden is dan andere staalsoorten. Het zakmes is 21 cm lang.

€ 13,90

 • Uitverkocht

Blister snoeimes No10 beukenhout Opinel

Het snoeimes van Opinel is ideaal om tijdens uw hobby of werk bij u te hebben. Het gladde lemmet uit hoogwaardig koolstofstaal blijft zeer langs scherp. Het heft is gemaakt uit massief frans hardhout en bevat geen springveer.

Dankzij het virobloc systeem blijft het lemmet stevig op zijn plek in zowel open als gesloten positie. Ideaal dus om altijd bij u te dragen.

€ 27,30

 • Uitverkocht

Set tuingereedschap 3 stuks

Opinel Tuingereedschap, een vrolijk gekleurde set gereedschap voor verschillende soorten klussen in de tuin.

€ 68,70

 • Uitverkocht

Sleutelhangers No4 kleuren

Sleutelhangers in verschillende kleuren verkrijgbaar. Erg makkelijk mee te nemen, en dan heeft u altijd een mes bij de hand.

€ 11,30

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Sleutelhanger zakmes MINI nature

Een mini-sleutelhanger verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook erg makkelijk mee te nemen, zodat u altijd een mesje bij u heeft.

€ 9,60

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Mon 1er Opinel naturel

Net als bij het volwassen model is het heft gemaakt van Frans eikenhout. Door het afgeronde lemmet lijkt het een beetje op een botermesje. Niet meer gevaarlijk puntig dus en zoals bij alles Opinels met een veilige sluiting als het mes is ingeklapt. Volgens de fabrikant kunnen kinderen vanaf 7 jaar hier al mee omgaan. En wie weet is het inderdaad een manier om ze los te wrikken van de spelcomputers en de iPad. Naar buiten les enfants, we gaan takken snijden en hutten bouwen!

€ 12,10

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Officemes No225 Intempora

Officemes No225 Intempora heeft een lemmet van 10 cm en is geschikt voor snijden, hakken, schillen van fruit en groenten en vlees.

€ 34,60

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Gekarteld officemes No126 Intempora

Gekarteld officemes No126 Intempora, een prachtig gekarteld kantoormes.

€ 37,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Chefmes No218 Intempora

De messenreeks 'Intempora' van Opinel vindt perfect het midden tussen modern design en tijdloze klasse, waardoor het volgens ons een zeer groot doelpubliek kan aanspreken. De zwarte handvaten uit POM vormen een klassieke basis, die een hedendaagse toets met zich meekrijgen dankzij de metalen ring vlakbij het lemmet.

De lemmeten zijn vervaardigd uit hoogwaardige RVS, waardoor ze niet snel zullen slijten en optimale snijprestaties vertonen.

€ 68,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Santokumes No219 Intempora

Santokumes No219 Intempora, een groot mes.

€ 68,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Snijmes N0220 Intempora

Het Opinel Steakmes of snijmes is een scherp mes ideaal voor het snijden van gebraden lamsbouten, gevogelte en ander vlees. De handzaamheid maak het ook uitermate geschikt voor het snijden van groente en fruit.

€ 62,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Effilé No221 Intempora

Effilé  N°221 Intempora is een fijn mes (2mm dik), met een lengte van 18 cm. Het mes is zeer nauwkeurig en flexibel, daarom is dit een ideaal mes voor het snijden, fileren, verwijderen van de huid en ves van de vis. Dit mes kan ook zeer dunne plakjes vlees en vis snijden. 

€ 62,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Vlees & Gevogeltemes No222 Intempora

Het korte stijve blad (2,5 mm dik) buigt niet snel en is effectief om het bot van het vlees te verwijderen. Ook het het een ideaal mes om de zenuwen te scheiden en vet te verwijderen uit het vlees. De rand van het handvat beschermt uw hand en hierdoor kunt u hiermee veilig werken.

€ 62,30

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Carpacciomes No223 Intempora

Dit carpacciomes is zeer geschikt voor het snijden van dunne plakjes. Het blad is 30cm lang en is flexibel (1.5mm dik), waardoor het snijden van dunne plakjes gemakkelijker is. 

€ 67,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Vork No224 Intempora

Dit is een ideaal mes voor het braden en benen van lam en goed te gebruiken bij het snijden van gevogelte. Deze vorken worden gebruikt om voedsel te draaien tijdens het koken.

€ 35,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Broodmes No 216 Intempora

Met gebogen lemmet van 21 cm. Geschikt voor alle soorten brood   

€ 62,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Messenblok Premium

Een blok waar u uw messen in kunt plaatsen, deze messen zijn beschermd door een plexiglas raam. Het blok is te roteren.

€ 169,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Chefsmes No118 Classic

Deze keukenmessen uit de Classic-serie zijn voorzien van een houten handgreep. Het hout wordt beschermd door een blanke laklaag. Hierdoor en dankzij het roestbestendige Sandvik 12C27-staal mogen ze in de afwasmachine. Toch wassen wij ze zelf liever even met de hand af. Met de verschillende modellen keukenmessen kan je eigenlijk iedere taak in de keuken aan.

€ 40,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Santokumes No119 Classic

De Santokumes Classic van Opinel is een multifunctionele mes ideaal voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren, vlees en fruit.

€ 40,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Snijmes No120 Classic

Ideaal voor het snijden van lamsbout en gevogelte. Dit met is ook uitstekend te gebruiken in combinatie met de Vork Classic van Opinel. Door het verfijnde gebruik, is dit mes ook goed te gebruiken voor het snijden van groenten en fruit.

€ 34,40

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Fileermes No121 Classic

Dit mes is ideaal voor het snijden, fileren en verwijderen van de huid en het vet van een vis. Ook kunt u met dit mes zeer dunne plakken gebraden vlees snijden.

€ 34,40

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Vlees & Gevogeltemes No122 Classic

Dit mes is geschikt om vlees van het bot te scheiden. Ook kunt u de zenuwen en vet goed verwijderen uit het vlees.

€ 34,40

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Carpacciomes No123 Classic

Het lange, flexibele lemmet van het mes maakt het voor u makkelijker op dunne plakjes te snijden. Dit kan bij rauw vis of vlees, maar ook bijvoorbeeld gerookte zalm of ham.

€ 40,50

 • Uitverkocht

Vork No124 Classic

Deze vork is ideaal te gebruiken bij het braden van vlees. Het mes bestaat uit roestvrij staal en een gelakt beuken handvat.

€ 27,80

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Doos Broodmes No116 Classic

Dit broodmes kunt u gebruiken voor het snijden van allerlei soorten brood. Doordat het blad van het mes iets gebogen is, kunt u het mes beter gebruiken. Ook is het mes erg licht, waardoor het comfortabel vasthoud.

€ 34,40

 • Uitverkocht